maanantai 1. syyskuuta 2014

Luomutietoa herkkujen lisäksi

Herkkujen Suomi -tapahtumassa elokuun loppupuolella Helsingin Rautatientorilla järjestöteltassa oli luomuosasto, jolla maa- ja metsätalousministeriö, Pro luomu ry, Luomuliitto ry, Portaat luomuun -ohjelma ja Luomuinstituutti jakoivat luomutietoa.


Päivystysvuorossa Anu Arolaakso Portaat luomuun -ohjelmasta ja Heli Peltola Luomuinstituutista.

Luomuaiheiseen tietovisaan otti osaa runsaat 450 henkilöä. Etenkin parikymppiset nuoret tuntuivat hallitsevan luomutiedon hyvin. Toki kävijöissä oli kaiken ikäisiä ihmisiä.

Pakatuissa, EU:ssa valmistetuissa luomuelintarvikkeissa pakollisen EU-lehtimerkin tunnettuus oli selvästi parempi kuin vastaavassa tietovisassa Okra-maatalousnäyttelyssä Loimaalla kesäkuussa.

Luomutieto tuntui kiinnostavan hyvän ruoan ystäviä. Osastolle pysähtyi myös ruoka-alan ammattilaisia ja opinnäytetyön tekijöitä.


Leena Seppä maa- ja metsätalousministeriöstä tarkisti, menivätkö tietovisan vastaukset oikein.

Lähiruoan myyjien joukossa oli myös luomuelintarvikkeiden myyjiä. Luomuna sai ainakin jäätelöä ja erilaisia jauhoja sekä spelttihiutaleita, kvinoaa, pastaa, näkkileipää, lakritsia ja hunajaa. Välillä satoi mutta se ei haitannut iloista meininkiä.

Teksti: maatalousylitarkastaja Leena Seppä, maa- ja metsätalousministeriö
Kuvat: Kirsi Viljanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti